top of page

Her Fotoğrafçının Kullanması Gereken Uygulamalar (IOS-Android)

1. Adobe Lightroom

Lightroom profesyonel araçlar ile fotoğraflarınızı düzenleyebileceğiniz, Adobe'nin bir uygulaması.


Aynı zamanda bilgisayarınızda da kullanabileceğiniz bir programı bulunan uygulama senkronizasyon konusunda da size avantaj sağlıyor.



Kamera eklentisi ile telefonunuzun mevcut kamerasından daha iyi fotoğraflar çekmenize olanak sağlayan uygulamada hızlıca uygulayabileceğiniz hazır ayarlar da mevcut. Bu sayede kaliteli fotoğraflara birkaç dakikada ulaşabiliyorsunuz. Bununla beraber eğriler ile renk, pozlama, ton, kontrast ayarlamak, netlik, doku ve sis kaldırma gibi işlemler yapmak, derecelendirme araçları ile renk düzenlemeleri gibi kapsamlı işlemler de yapabiliyoruz.

Uygulamanın birçok uygulamadan çok daha güçlü olduğu konu ise organizasyon. Fotoğraflara yıldız derecelendirmeleri eklemek, albümler ve klasörler oluşturmak ve bunları senkronize şekilde farklı cihazlarınızdan kontrol edebilme özellikleriyle nerede olursanız olun fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz.



2. Photoshop Express



Photoshop Express fotoğraf düzenlemek yanında efektler ve filtreler ile fotoğraflarınızı zenginleştirebileceğiniz, kolajlar oluşturabileceğiniz bir uygulama. Adobe'nin başka bir uygulaması olmasıyla arayüzü Lightroom'a benzese de daha basit bir kullanımı olduğunu söyleyebiliriz.




Photoshop express ile görüntüde sadece istediğiniz bölüme müdahale etmek, perspektif düzeltmek, cilt lekelerini gidermek gibi profesyonel işlemler yanında çıkartma, metin eklemek hazır filtreler ile hızlı düzenlemeler yapmak gibi birçok farklı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sunduğu en büyük avantaj ise raw ve TIFF gibi formatları da düzenleyebilir ve düzenlediğiniz fotoğrafları yüksek kalitede dışa aktarabilirsiniz.


3. Snapseed



Snapseed, Google tarafından geliştirilmiş profesyonel fotoğraf düzenleme uygulamalarından bir diğeri.

29 kapsamlı araç ile detaylı işlemler yapabileceğiniz uygulamada aynı zamanda hazır filtreler de bulunmakta.


Fotoğrafın arka planında istemediğiniz bir objeyi hızlıca temizlemek gibi özelliklerin yanında yüz güzelleştirme ve yüz duruşu değiştirme gibi birçok uygulamada olmayan seçenekleri de sunmakta. bununla beraber Raw, DNG dosyaları da Snapseed ile açarak üzerinde çalışabilirsiniz.



4. Afterlight




Afterlight 15 ayarlama aracı, 59 filtre, 66 efekt, doku ve 77 farklı çerçeve ile fotoğraflarınızı düzenleyebileceğiniz bir uygulama. İlk üç uygulamaya göre daha basit fakat daha hızlı kullanım sunmasıyla hızlıca düzenleme yapmak istediğiniz noktada işinize yarayacağını söyleyebilirim.


Çok çeşitli efekt ve filtreler sunan uygulama özellikle gerçek 35 mm film kullanılarak hazırlanmış ışık huzmeleri eklentileri oldukça başarılı.






5. Darkroom





Darkroom galerinizden veya doğrudan kameranızdan yüksek çözünürlüklü fotoğraflar oluşturmanıza olanak tanıyan bir uygulama.


Fotoğraflarınızı filmden ilham alan ön ayarlar ve gelişmiş kamera kontrolleriyle çekip, düzenleyebilir, fotoğraflarınıza pro araçlar ile ince ayar yapabilirsiniz. Aynı zamanda Darkroom ile kolajlar oluşturabilir, fotoğraflarınıza sticker, metin ve arkaplan ekleyebilirsiniz.






6.PicsArt

Picsart hem fotoğraf hem video düzenlemeleri yapabileceğiniz, kolajlar oluşturabileceğiniz 150 milyondan fazla kullanıcısı bulunan oldukça popüler bir uygulama.

Arka plan silmek, istenmeyen objeleri temizlemek gibi güzel özellikler sunan uygulama aynı zamanda birçok farklı filtre ve efekt içeriyor. Video tarafında ise temel düzenlemeler yanında videoya müzik, çıkartma eklemek, filtre ve efekt uygulamak gibi seçenekler sunuyor.





7.Canva

Canva fotoğraf ve videolarınızı düzenlemek yanında kaliteli kolaj, afiş tasarımları oluşturabileceğiniz ve bu yönüyle öne çıkan bir uygulama.

Ücretsiz şablonlar ile kaliteli tasarımları birkaç dakikada yapmanıza olanak tanıyan Canva'yı hem profesyonel işleriniz için hem de örneğin Instagram hikayesi gibi kişisel tasarımlar için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz ve ücretli stok fotoğrafa uygulama içerisinden ulaşabiliyor bunları ekstra bir işlem yapmadan tasarımlarımızda kullanabiliyoruz.

Canva'yı aynı zamanda hem uygulama üzerinden hem de web sitesinden kullanabiliyoruz ve tasarımlarımıza senkronize şekilde ulaşabiliyoruz. Bununla beraber birçok uygulamada olmayan ekip çalışması yapabilme imkanı sunması önemli özelliklerinden biri.


8. VSCO


VSCO yaratıcı fotoğraf ve video düzenleme araçları ile özgün düzenlemeler yapabileceğiniz bir uygulama.


VSCO ön ayarıyla JPEG yanında RAW fotoğraflarınızı da içe aktarıp düzenleyebilir, video, resim ve şekil gibi farklı unsurları bir arada kullanıp katmanlayarak etkileyici bir kolajlar ve montajlar yapabilirsiniz.




.

9. Flickr

Flickr fotoğraf düzenlemek yanında topluluğa katılarak fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir uygulama.

İstediğiniz zaman, herhangi bir cihazdan fotoğraflarınızı düzenleyip paylaşma imkanı sunan Flickr aynı zamanda ücretsiz arşiv imkanı da sunmakta.

Fotoğraflarınızı hem düzenlemek hem paylaşmak hem de başka fotoğrafçıların paylaşımları ile ilham bulmak için bu uygulamaya bakabilirsiniz.



10. Photoroom

Photoroom fotoğrafınızın arka planını saniyeler içinde silerek hazır şablonlar ile hızlıca mükemmel hale getirebileceğiniz bir uygulama.

Arka planı sildikten sonra istediğiniz tarzda bir arka plan eklemek, fotoğrafa düzeltmeler uygulamak, metin, logo ya da çıkartmalar ekleyerek kolajlar oluşturmak gibi pek çok işlemi ek uygulamalara ihtiyaç olmadan yapmanızı sağlıyor.

Şablonlar içerisinde; e-Ticaret siteleri ürün fotoğrafları, YouTube, Facebook sayfası için kapak gibi farklı temalar bulunuyor. Bu sayede işimize özel tasarımları birkaç dakikada hızlıca yapabiliyoruz.


Daha fazla uygulama keşfetmek için bu oynatma listesine bakabilirsiniz:


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page