top of page

Her Apple Watch Sahibini Bilmesi Gereken 10 İpucu!

Apple Watch 7, Apple Watch 6 ya da Apple Watch SE gibi modelleri kullanmaya başlayanlardansanız veya akıllı saatinizi daha verimli kullanmak istiyorsanız, bu yazıda işinize yarayacak 10 ipucu bulabilirsiniz.





1. Kontrol Merkezi ve Bildirimlere Hızlıca Ulaşmak

Ana ekranda yukarı sürükleyerek kontrol merkezi, aşağı sürükleyerek bildirim paneli açılır. Bir uygulama açıkken kontrol merkezine ulaşmak için; ekranın altına basılı tutun ve yukarı kaydırın. Bildirimler için ise ekranın üstüne basılı tutmanız ve aşağı sürüklemeniz yeterli. Böylece uygulamadan çıkmadan kontrol merkezi ve bildirimlerinize erişebilirsiniz.


2. iPhone'umu Bul

iPhone'umu bul telefonunuzu kaybetmeniz ya da bulamamanız durumunda oldukça kurtarıcı bir özelliktir. Denetim merkezinden iPhone'unuzu çaldırabilir böylece örneğin evde bulamadığınızda yerini fark edebilirsiniz. Bununla birlikte simgeye basılı tutarsanız telefonunuzun aynı zamanda ışığı da yanacaktır. Bu özellikle karanlık bir ortamda işinize yarar.




3. Uygulama Düzeni

Apple Watch varsayılan ızgara görünümünde gelmektedir. Fakat ızgara görüntüsü yerine liste daha kullanışlı bir arayüzdür. Bu görünümü değiştirmek için iPhone'dan Watch uygulamasını açarak ''uygulama görüntüsü'' ayarından seçim yapın.







4. Macbook Kilidi Açmak

Eğer Apple Watch yanında bir Macbook'a da sahipseniz, bilgisayarınızı şifre girmeden açabilirsiniz. Bunu yapmak için ayarlardan aktifleştirmeniz gerekmektedir:

Mac menüsü Sistem Tercihleri Güvenlik ve Gizlilik Genel“Uygulamaların ve Mac’inizin kilidini açmak için Apple Watch’u kullanın” veya “Apple Watch’unuzun Mac’inizin kilidini açmasına izin verin” seçeneğini aktifleştirin.



Bu özelliğin kullanılabilmesi için;

-Apple Watch'unuz da bir parola kullanmanız,

-Mac’inizde Wi-Fi ve Bluetooth açık olması,

-Mac ve Watch'a aynı Apple Kimliği ile giriş yapılmış ve Apple kimliğiniz iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanıyor olması gerekmektedir.





5. Tapback ve Akılı Yanıtlar

Tapback Apple'ın sunduğu, mesajlarınızı yanıtlarken kullanabileceğiniz hızlı bir yöntemdir. Bir mesaj aldığınızda mesaja basılı tutarak açılan menüden beğen, gül gibi istediğiniz yanıtı seçebilirsiniz.


Akıllı yanıtlar ise mesajları cevaplamanın bir diğer kullanışlı yoludur.

Kendi ifadenizi eklemek için;

iPhone’unuzdan Apple Watch uygulamasını açın ve Saatim’e dokunun. Mesajlardan Saptanmış Yanıtlar bölümüne gidin ve ''Yanıt Ekle'' seçeneğini kullanın. Yanıtları özelleştirmek için düzenleye dokunun.

Akıllı yanıtlar kullanmak istediğiniz dilde değilse aşağı kaydırın, Diller seçeneğini açarak bir dil seçin.


6. Aramayı Sessize Alma

Biri aradığında müsait değilseniz hızlıca aramayı sessize alabilirsiniz. Bunu yapmak için Apple Watch’un ekranını avcunuzla kapatmanız yeterlidir. Böylece ses ve titreşim durur fakat çağrı kapanmaz.



7. Uygulamalar Arası Hızlı Geçiş

Kullandığınız son uygulamaya hızlıca geri dönmek istiyorsanız bu işlemin çok kolay bir yolu var. Digital Crown'a iki defa basarak son kullanılan uygulamaya geri dönebilirsiniz.




8. Uygulamalara Hızlıca Erişmek

Apple Watch'un yan düğmesi varsayılan olarak en son uygulamaları açmaktadır. Fakat bu düğmenin komutunu değişebilirsiniz. ‌iPhone’dan Watch uygulamasını açıp Dock'a basın. Buradan favori uygulamalarınızı seçin. böylece yan düğmeye bastığınız zaman son kullanılan uygulamalar değil sizin seçtiğiniz favori uygulamalar açılacak.


9. Ekran Görüntüsü Alma

Apple Watch ile de ekran görüntüsü alabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunu yapmak için Digital Crown ve yan düğmeye aynı anda basılı tutun. Böylece Watch'un ekran görüntüsünü alacaksınız. bu ekran görüntüsünü iPhone galerinizde görebilirsiniz.


10. AirPods Kontrolü

AirPods birçok özellik ve mod sunan oldukça başarılı tasarıma sahip bir kulaklık olsa da büyük birkaç eksiği var; ses açıp kapatma işlemi kulaklık üzerinden yapılamıyor. Fakat AirPods'unuzu Apple Watch'unuzdan Siri ile kontrol edebilir, şarkı değiştirebilir ya da ses seviyesini değiştirebilirsiniz.



10. Apple TV Kumandası

Eğer Apple Watch yanında Apple TV'de kullanıyorsanız bir kumandaya ihtiyacınız yok, evet. Apple Watch'unuzu Apple TV için kumanda olarak kullanabilirsiniz. Bunun için Remote App'i kullanmanız yeterli.







0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page