top of page

Fotoğrafçı Olarak Keyifle İzleyeceğiniz 15 Film

Bu yazımızda fotoğrafçılığa bir noktada dokunan, izleyip beğendiğimiz 15 filmi listeledik. Şimdiden iyi seyirler (:




1. War Photographer (2001)



War Photographer; Christian Frei tarafından fotoğrafçı James Nachtwey hakkında bir belgesel. Film, savaş fotoğrafçılığı alanındaki ikonik bir adamın hikayesini anlatmanın yanı sıra, savaş gazeteciliğinde yer alan herkes için ortak olan daha geniş fikirlerin yanı sıra kapsadığı konuları ele alıyor.








2. Under Fire (1983)




Film, 1979'da Nikaragua'daki yozlaşmış Somozoa rejiminin devrildiği Sandinist devrimi zamanında üç gazeteci üzerinden ilerliyor. Nick Nolte, Gene Hackman ve Joanna Cassidy'nin başrol olduğu Under Fire aynı zamanda En İyi Özgün Müzik dalında Akademi Ödülleri'ne aday olmuş bir film.








3. Salvador (1986)





Salvador, Oliver Stone tarafından ortaklaşa yazılan ve yönetilen bir 1986 Amerikan savaş draması filmidir.

Nikaragua'daki Somoza rejiminin devrildiği Sandinist Devrimi sırasında geçen film bir foto muhabirinin Orta Amerika devrimine dahil olmasını konu alıyor.







4. Triage (2009)





Film Amerikalı savaş muhabiri Scott Anderson’ın Triage isimli romanına dayanmaktadır. 1988'de Enfal soykırımı sırasında tehlikeli bir görevden sonra eve dönen bir foto muhabirinin hikayesini konu alır.








5. The Bang Bang Club (2010)




Steven Silver tarafından yazılan ve yönetilen 2010 Kanada-Güney Afrika biyografik drama filmidir. The Bang Bang Club Güney Afrika'daki Apartheid'in son günlerini yakalayan dört savaş fotoğrafçısının gerçek yaşam deneyimlerine dayanmaktadır.









6. Rear Window (1954)





Rear Window 1954 yapımı bir Alfred Hitchcock filmidir. Cornell Woolrich'in It Had to Be Murder adlı kısa hikâyesinden uyarlanmıştır.

Filmde; iş kazası geçirerek ayağını kıran ve evinden dışarı çıkamayan foto muhabiri Jefferies'in, yan apartmanlardaki komşularını fotoğraf makinesiyle izlemeye başlamasıyla olay örgüsü başlar.







7. One Hour Photo (2002)






SavMart alışveriş merkezinde fotoğrafçı olarak çalışan Seymour hayatını fotoğraf çekmek üzerine kurmuştur. Tanımadığı insanların çektiği fotoğraflarına hikayeler yaratan Sy'ın takıntılı davranışlarıyla film ilerler.








İlginizi Çekebilir:



8. Castaway On The Moon (2009)






Köprü'den Han Nehri'ne atlayarak intihar etmek isteyen Kim'in bu başarısız girişimi ile film başlar. Bu durum Kim'in tahmin edemeyeceği şekilde vahşi doğada hayat sürmek zorunda kalmasıyla sonuçlanır.









9. The Secret Life Of Walter Mitty’s (2013)







Hem kendisi hem de bir meslektaşı işini kaybetmek üzereyken Walter, hayal edebileceğinden çok daha olağanüstü bir maceraya atılarak harekete geçer.










10. Finding Vivian Maier (2013)






Daha önce ortaya çıkmayan 100.000 fotoğraflık arşivinin ortaya çıkmasını konu alan belgesel, fotoğrafların keşfedilmesiyle Maier'e en başarılı sokak fotoğrafçılarından biri olarak ün kazandırmıştır.









11. Annie Leibovitz “Life Through A Lens” (2008)







Film, Susan Lacy tarafından "fotoğrafladığı kişiler kadar ünlü bir sanatçı" olarak tanımlanan Amerikalı fotoğrafçı Annie Leibovitz'in fotoğrafçılık kariyerini konu alıyor.









12. Henri Cartier-Bresson: The Impassioned Eye (2003)






İkonik fotoğrafçı Bresson'un Heinz Bütler ile röportajıyla ortaya çıkan belgesel film fotoğrafçı olmak, kompozisyon ve anı yakalamak için sırlarından bahsediyor.











13. Ansel Adams: A Documentary Film (2002)





Amerikalı fotoğrafçı Ansel Adams'ın yaşamının ve çalışmalarının derinlemesine bir incelendiği belgesel ve biyografik filmidir.








14. Search for the Afghan Girl (2003)






Belgesel film; bir çoğunuzun muhtemelen görmüş olduğu Steve McCurry tarafından çekilen 1984 yılında çekilen, National Geographic dergisinin ikonik kapaklarından biri olan Afgan Kızı'nı bulmak için büyüleyici bir yolculuğu anlatıyor.









15. An American Journey: In Robert Frank’s Footsteps (2009)








An American Journey, Robert Frank'in 'Amerikalılar' adlı fotoğraf kitabının etkisini anlamaya çalışan bir çağdaş Amerika yolculuğu.








İlginizi Çekebilir:




0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page